fredag 4 juni 2010

Det var då själva den - nu har vi haft inbrott i logen. Igen! Om man hyr ett uthus vid ett obebott hus en bit från samhället då måste man tydligen inse att rätt som det är har någon/några ansett sig ha rätt att bryta sig in. Den här gången var det rostfritt material som försvann. Rostfria rör som maken ärvde när farfar gick bort i slutet av 80-talet. Bra att ha-grejer alltså. Jag ifrågasatte redan då om man verkligen behövde så mycket och en del var nog riktigt skrot men nu är alltihopa borta. Plus lite verktyg förstås som tyvärr låg framme eftersom det på sluttampen med vårrustningen av båten. Inga lås hjälper för oärliga människor det vet ju alla, även den förening som hyr boningshuset. Har ingen aning om hur många gräsklippare de blivit av med. En takbox, en cykel och sommardäck är lite av vad vi blev av med på den tiden vi var naiva och trodde att låsen skulle räcka till. Och en liten utombordare som inte fungerat på tiotals år - rätt åt dom. Då funderade vi på att ställa dit en trasig tvättmaskin för att slippa köra den till tippen. Men man undrar ju vad det är för människor som gör sig till tjuvar för lite rostfria rör? Var och hur blir de av med det? Och vad får de för det. Trist, övermåttan trist är det i alla fall.

5 kommentarer:

Maggan sa...

Fy vad trist!! Det är ju själva den att man inte ska få ha grejorna i fred. Bra idé med den trasiga maskinen, prova det!

Lennart sa...

Skrotvärdet/kg på rostfritt kan inte vara mycket gissar jag. Att sälja sånt där vidare till någon hälare verkar ju vara mer jobb än att stjäla grejerna eller ge så värst mycket betalt. Fast vad vet jag, jag är inte insatt i den branschen. Här i stan brukar det stå i tidningen då och då att folk har varit framme och stulit koppartrådar eller kopparrör. En gång bröt sig visst någon in bland SJ:s ledningar eller elskåp och skulle stjäla. Men strömmen var ju på så personen brändes till döds.

Anonym sa...

Enlig en vanligtvis välunderrättad källa varierar dagsnoteringarna för rostfritt skrot mellan 8 och 14 kronor per kilo.

BarbroLi sa...

Trist och tråkigt. Undrar varför man gör sådant. Pillar med lås och så bara för att låsa upp det som hindrar eller... Tror någon att det finns dyrbarheter i en lada sådär? Rostfria grejer vad ska de ha det till? Säljer man verkligen sådant. Koppartråd ja det har jag hört om men rostfria pinaler finns väl mera lättåtkomligt än så . Inget hinder dock för sjösättning eller kommande segelturer hoppas jag.

epsilon sa...

Lennart och Anonym - om de får 14 kr per kilo så kommer de upp i högst femhundra kronor för mer var det inte enl vad maken tror.
Maggan och BarbroLi - Tråkigt men som tur var tog inget som hörde ihop med båten eller båtkärran.