måndag 16 augusti 2010

Det var som tusan vad populär man blivit. Lite oväntat är det ju kan man tycka vid min ålder. Fast det kanske inte blir så långvarigt. Bäst att njuta av det så länge man kan för i mitten av september kanske det det är över. Men just nu fjäskas det för oss från alla, verkligen alla. Finns det något politiskt parti som inte ska sänka skatten för oss pensionärer?
Lova runt och hålla tunt -är det så det kommer att bli tro? Höja skatten för alla som fortfarande är i arbetslivet, eller dra in på något som vi har vant oss vid att få, skola, sjukvård?
Jag tycker att det gnälls en hel del i kungariket. Vi drabbas inte av jordbävningar, häftiga monsunregn, förödande torka,översvämningar, orkaner, tyfoner, Egyptens gräshoppor förmörkar inte himlen.
Vi kan ju ägna oss åt att beklaga oss över diverse förtretligheter. Gymnasieungdomar i cykelstaden Örebro får inte längre gratis busskort om de har kortare väg än 6 km. Förskräckligt säger en del, det kommer bara att medföra att fattiga föräldrar får betala (!). Bra för hälsan säger andra.
En bagatell bland gnällfrågorna för visst finns det människor i vårt land som har det svårt ekonomiskt men om man ser ut i världen kan vi ju ändå se att vi lever på en privligierad och fredlig gräddhylla.

2 kommentarer:

Cici sa...

Det är väl som alltid, mycket vill ha mer. Visst finns det folk i vårt land som lever under miserabla förhållanden, men jag tror inte det är dom som är dom största gnällspikarna, utan det är vi som redan har det bra och suktar efter att få det ännu bättre.

Lisan sa...

Visst har vi det bra i Sverige och visst gnälls det alldeles för mycket, men jag tycker trots allt att pensionärer ska betala samma skatt som arbetare på samma inkomst, särskilt om man vet att pensionen ska sänkas nästa år.