lördag 18 december 2010

Chokladtårtornas Rolls Royce

Chokladtårta Varenne
Den här gör jag varje år till vårt glöggparty eftersom en av våra vänner är glutenintolerant

Det här behövs
1 dl starkt kaffe
250 g smör
250 g mörk choklad
2 dl socker
4 ägg

Värm och smält kaffe, smör och choklad i en gryta.
Dra grytan av värmen och rör ner sockret och äggen ett i taget.
Grädda i springform klädd med folie eller kläm fast bakplåtspapper i formen.
175 grader 35-40 min
Gott med en klick vispgrädde till.

Tidigare smälte jag chokladen i vattenbad men detta enkla sätt går precis lika bra.
Passa ugnen, choklad är ju så lätt att bränna, tårtan ska ju vara lite kladdig inuti.
Och se för all del till att knäppa ihop springformen ordentligt. Inte kul med chokladsmet över bänk och golv.
Den är lite skör så man får vara försiktig när man lägger över den på serveringsfat. Går dock att montera ihop och skarvarna syns inte om man pudrar över lite florsocker.
Jättegod är den vilket fall.

3 kommentarer:

Cici sa...

Tack för receptet, det låter ju inte så invecklat. Jag ska nog försöka mig på den under julhelgen någon gång.

Maggan sa...

Oj, det där lät gott! Det måste jag prova.

Lisette sa...

Den låter farligt god. Tack för receptet. Nedsparat , utskrivet men ännu inte prövat.