fredag 3 december 2010

Ökad säkerhet

Jag och maken fick varsitt brev från vår personliga bankman, som iofs är en kvinna. Nordea ska stänga sitt kontor på vår lilla ort. Anledningen är enligt brevet ökad säkerhet inte bara för personalen utan även för oss som kunder. I fortsättningen får vi vända oss till kontoren i Askersund eller Kumla.
Hur säkerheten för oss som kunder ska öka har jag lite svårt att förstå. Om det inte finns ett kontor i Laxå kan det förstås inte rånas. Men de tänkta bovarna gör väl så pass till marknadsundersökning så att de vet var det finns nåt ställe att råna. Eller det kanske är nån annan säkerhet banken tänker på - framgår ej av brevet. Trafiksäkerhet kan det ju inte gälla i alla fall. Vår bankkvinna kommer vi att kunna träffa i Askersund tre krokiga mil bort. Hon har givetvis inte orsakat detta och säkert inte formulerat brevet själv heller men man kan ju inte låta bli att undra.
Att formulera sig är inte alltid så lätt. Läser aftontidningarna på nätet och där går det nog undan, man skriver fortare än man tänker ibland. Idag kan man läsa om ett par att de gifte sig två veckor före förlossningen. Väl tidigt tycker jag.

3 kommentarer:

Maggan sa...

Så snopet för bovarna när det kommer fram till banken och läser på lappen på dörren: Banken har flyttat till Askersund.

Attans! Då får vi åka tre mil till. ;=)

BarbroLi sa...

Kymigt! Kan inte förstå att allt ska läggas ned av säkerhetsskäl och/eller kostnadsskäl. Vad har vi vårt samhälle till egentligen? Trodde banken och posten och vårdcentralen och polisen var till för dem som bor där de bor. Inte tvärtom. Känns löjligt och lite pinsamt för oss som bor i storstan´ och som bara har 3 min till servicen. Men vi har det ju bra...

Lisan sa...

Tråkigt med flytten av Nordea. Jag har varit inne och tömt bankfacket och skaffat ett nytt på Swedbank. Dessutom har jag hört att många funderar på att byta bank, eftersom man inte vill åka till Askersund eller Kumla för bankaffärer.