tisdag 11 januari 2011

Får man önska sig lite snö?

Ja det var väl bra då, att vi är lite senfärdiga. Det blev ju ingen gräsmatta i slänten i somras och det var jag kanske lite sur över. Nu är den där slänten framför huset uppgrävd igen - bredbandet som skulle kommit i oktober är framme vid huset. Gatan grävdes upp i september. Brist på kabel stoppade grävning på tomten. Före trettonhelgen i värsta snöfallet tinade grävarna marken vid vår parkeringsruta med gasol, skvätte vätska ur en dunk så lågorna slog mot himlen och en sur, svart rök la sig över gatan. Men se det var fel ställe att gå in på tomten, vår ledning måste tas från ett annat skåp. Antagligen för få trådar i röret i gatan. Så nu blev det en annan väg mellan häggmisplarna och uppför slänten. Sen får den som ska göra jobbet krypa under altanen när kabeln ska in i huset.
Och nu ser det bedrövlig ut inte bara efter grävaren. I helgen kom sonen med sitt färska betyg från motorsågskursen och sågade i rönnen. Vi flyttade hit för 20 år sen och då hade den redan skjutit en massa vattenskott efter en hårdhänt beskärning. Bra länge har jag tänkt att det måste göras något åt den. Apropå senfärdigt alltså. Så nu är det bara stammen och lite spretande grenar kvar. Om den inte, mot all förmodan, skjuter nya skott ska jag sätta vildvin som får klättra på den.
Lite snö skulle inte vara så dumt faktiskt för att täcka bedrövelsen.

4 kommentarer:

Cici sa...

Ska jag skicka några lådor av den vita varan till dig? Vi har fullt i lagret kan man säga.

epsilon sa...

Cici- vi lär visst få lite från Norge i natt men tack ändå för ditt generösa erbjudande.

Cici sa...

Jag har svarat dig på min blogg men jag tar en omgång här också. Jag googlade och hittade denna sportaffär som har strora trugor:
http://www.northsport.se/category.html/trugor

Cici sa...

Det finns många fler butiker som säljer stavar med stora trugor bl a www.whiteplanet.se