lördag 15 januari 2011

När man handlar på hemmaplan

Vi uträttade ärenden i vår lilla hemkommun idag. Det går rätt snabbt att shoppa här. Man parkerar så att man har högst tio meter att gå och kommer in i affärer där man oftast känner igen innehavarna ganska bra. Idag handlade vi av en vars dotter jag varit klassföreståndare för och en ung dam vars uppsatser och historeskrivningar jag använt rödpennan i.
Färghandeln, där blev det färg, penslar och bruk för nu lutar det åt att f.d.pannrummet äntligen ska bli klart. Sen blev det blomsteraffären där julen nu är bortplockad. Istället var det mycket vitt, blått och rosa. Inte bara blommor utan även kuddar, löpare, vaser. Det var så snyggt med en massa vita cyklamen i zinkkrukor. Jag nöjde mig med två buntar röda tulpaner. Blir fint på köksbordet i stora aaltovasen.
I möbelaffären var så mycket folk så jag undrar om jag missat nån annons om rea eller utförsäljning. Vi letar efter en soffa till lägenheten i Göteborg men det fanns inget vi som riktigt föll oss i smaken. Dagens fynd gjorde vi i stället på loppisen. Ett litet bord som maken ska ha bredvid sin fådda fåtölj när han kör laptop eftersom han använder musen. 40 kronor för ett felfritt litet furubord det kan man ju kalla billigt.
Ganska snabbt gick det. Det tog nog en dryg timme och då var vi ändå på Ica och köpte jäst samt löste in lottvinster på den svindlande summa av 150 kr.
Man vinner alltså i både tid och väg när handlar på hemorten. Långpromenaden i köpcentra,som man missar, får man i stället ta i friska luften, helst på skidor.

2 kommentarer:

BarbroLi sa...

Vi har olika sätt att motionera på. Här på Södermalm lyser skidspåren med sin frånvaro. Däremot blir vi bättre och bättre på att tackla puckelpisten. Om man kombinerar den med shopping så ligger man rätt väl till i tiden. Men om det är väl utnyttjad tid vet jag inte. Hörde just ett program på radion där man utredde vår nya religion - shoppingen. Religion - guden mammon? Hörde att Blocket omsatte hundratals miljarder!!?? förra året. Kommer ihåg tankarna om köpstopp. Det verkar inte särskilt korrekt politisk idag.

epsilon sa...

Om jag bodde på Söder då skulle jag nog shoppa mycket mer än jag gör, här är ju inte frestelserna så stora.Lättare med köpstopp light.