torsdag 24 februari 2011

När man ser för mycket på teve

Nu har jag gjort det igen, jag har tittat på Lyxfällan. Sitter och förfasar mig och kan inte stänga av. Hur kan folk vara så korkade att de varje månad gör av med 10 000 kronor mer än de får in? Varför har man avbetalningar kvar på en bil som står på skroten? Hur kommer det sig att man lånar av släkten och sen nästan sätter dem i klistret genom att låta det gå till kronofogden? Och hur får en massa ockerbolag låna ut pengar till folk som uppenbart inte har råd och sen låta kronofogden göra jobbet med indrivning? Varför kräver man inte större ansvar av dem som lånar ut? Frågorna hopar sig.
Att sitta där och bli uppläxad, de obligatoriska tårarna, omvändelsen under galgen, det lyckliga slutet - det är väl det som kallas "bra" TV.
Undrar förstås hur det ska gå sen. Att bli uthängd till allas beskådande är det tillräckligt för att man ska ändra ett invant beteende? Kan nog inte riktigt tro det, men hoppas att jag har fel.
Bäst jag passar mig så jag inte börjar lyssna på Ring P1 också.

4 kommentarer:

Cici sa...

Jag måste erkänna att jag under den senaste tiden har sett "Lyxfällan" ett flertal gånger. Det har tydligen varit repriser för i går kväll var det helt andra personer och det gick mycket senare på kvällen. Det är verkligen svårt att förstå hur man kan leva över sina tillgångar på det där viset, men det måsste väl vara något slags strutssyndrom. Det verkar ju inte vara obotligt i alla fall och ekonomkillarna är jätteduktiga.
Ring P1 skyr jag nästan som pesten utan att riktigt veta varför. Om inte maken är hemma stänger jag av radion fram till tionyheterna.

Dotra sa...

Jag älskar Lyxfällan! Men alltså, sms-lån t.ex., det borde ju verkligen förbjudas. Direkt samhällsförstörande.

Autobahnfahrer sa...

Jag såg nästan hela första säsongen av Lyxfällan och blev förstummad. Pratar inte folk som bor ihop med varandra om sina pengar och vad de har råd med? Fick en massa andra frågor och funderingar men sen orkade jag inte bara se mer.

Marianne sa...

Det är ganska sanslöst, det är det; det är ju vuxna människor det handlar om. Jakten på statusprylar gör nog många väldans fartblinda verkar det som.