onsdag 9 mars 2011

Gjuta i betong.

Det är så mycket jag vill göra. Gå på skaren, bryta björkris, åka spark, byta gardiner, städa bokhylla i hallen, köra de utplockade böckerna till loppis, ta morgonpromenader med min väninnor, åka till Ikea osv,osv. Men det jag gör väldigt mycket nu är att titta på TV, ofta bara slötitta. Just nu är det Gomorron Sverige som småpratar. Väldigt många förståsigpåare som uttalar sig om allt och inget.
Idag handlar det om att gjuta betong. Jättelätt sa de två damerna.Man behöver bara vara fantasifull och noggrann. Kan användas till mycket, vackert, hållbart, åldras snyggt. Krukor, vaser, skålar, lyktor, ugglor,pallar.....
Trädgårdstomtarna lyste med sin frånvaro men användnigsområdet är ju trädgård.
Rent händelsevis hade de även gett ut en bok som de fick visa upp i den reklamfria kanalen.
Men lite frestande är det trots allt att prova. Bara att köpa en säck cement och blanda med vatten. Jättelätt.

5 kommentarer:

Cici sa...

Det är tydligen populärt att gjuta i betong. Själv är jag måttligt förtjust i materialet. Kanske beroende på att jag är gift med en betongnörd. Fast han har handskats med betydligt större grejer än fågelbad och trädgårdsplattor. Lastkajer i hamnar, broar och gruvfickor är mera hans grej.

Marianne sa...

Jag har en sån betonggjutningsbok, och har en idé om vad jag ska gjuta i sommar, hehe. Blir det bra kommer det en bild, blir det inte bra låtsas jag som om jag aldrig gjort det.

Kraxpelax sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Cici sa...

epsilon, den där kommentatorn här ovan är igång då och då. Det är bara att ta bort kommentaren, det är någon inte så frisk person som har den.

epsilon sa...

Cici - en bro vore väl inte så dumt, lite rejälare än en ett fågelbad. Tack för ditt råd, blev lite fundersam.
Marianne - kul om det blir nåt.