onsdag 30 mars 2011

Nu vill jag ut och handla

Jag lider av shoppingunderskott. Senast jag var i en affär var 3 februari. Det var då jag köpte räkor i ICA Kvantum i Sannegårdshamnen, De räkorna eller snarare skalen som sedan blev mitt fall.
Det syns på mitt konto och det märktes tydligt på bensinräkningen att jag inte varit ute på snart två månader. En svägerska, hon som tipsade mig om att åka skrivbordsstol, hon tröttnade rejält på sitt gips och åkte faktiskt runt i affärer på sin stol men dit har jag inte kommit.
För övrigt så ligger jag i startgroparna och samlar mig. Jag känner ett behov men vet ändå inte. 200 kr i Myiittala, 50 kr eller 10% på Hemtex, kundklubbserbjudande i Cervera club det kan ju inte bara få brinna inne.
Fast sen är det ju inte så himla lätt att komma på vad man behöver. Behöver jag köpa nya röda handdukar till badrummet eftersom vi haft blått så evighetslänge? Nya gardiner till vardagsrummet. De som hänger där hade jag just hängt upp när åskan slog ner i gatan och dödade både telefoner och datorer. Undrar när det var? Bra länge sen i alla fall.
Ett verkligt behov har jag - grapefruktskedar. En sån där med tandad sida, inbillar mig att man då kan äta grape utan att det sprutar saft över bordet. Om man bara med stor möda kan hämta trasan för att torka bordet då inser man vad det är man saknar.
På söndag ska vi hälsa på dottern i Lidköping. Där finns Iittala outlet. De har både porslin och rostfritt. Då kanske rabattkupongen ryker.

7 kommentarer:

anybody sa...

Köp en HATT!! En vacker hatt är det onödigaste som finns och kommer garanterat aldrig att användas .. men känns ljuvligt lyxigt att köpa.

Eller unna dig satinlakan från Hemtex till bara DIN säng!! Handdukar är lika tråkiga nya som gamla eller hur??

Bryt gamla mönster .. köp något du ALDRIG har köpt förut .. och pigga upp oss bloggläsare med. ;-)

Marianne sa...

Inte ens om jag hade en tandad sked skulle jag klara att äta en grapefrukt... så beskt. Önskar att jag kunde dock, det är ju nyttigt.

Cici sa...

Är det samma sorts sked som man har till bakelser?
De få gånger jag har grapefrukt hemma brukar jag skala dom och äta dom klyftvis. Vi äter mycket apelsiner och annan frukt, och så blåbär, svarta vinbär och havtornsbär. Bären tinas staxt innan den ska ner i lunchfilen.
Lycka till med shoppandet när du nu kommer iväg!

Anonym sa...

Grapefruktskedar är inte så praktiska som de utger sig för. Sprätter saft trots utfästelser. /Syrran

epsilon sa...

Anybody - ska fundera på ditt hattråd. men det blåser ju jämt nu för tiden.
Marianne - blodgrape inte alls beska, de är jättegoda.
Cici - har inte tänkt på att skala och äta som apelsin. Är väl inte spec klyftig.
Syrran - är det inget att satsa på?

Charles sa...

Ja rabattkuponger!
Det påminner om förr när man räknade på hur mycket man tjänade på att köpa alkohol och cigaretter på Finlandsresor. En del fick det ju till och med att gå med plus om man kunde få fler i sällskapet att handla åt sig.

Men jag kan förstå Din frustration av att vara "bunden" till platser dit gipset kan ta Dig. Gick själv med ena benet (vänster)i gips i drygt 6 månader i min ungdom. Bara att ta sig någonstans var rena pärsen. 1,5 meter rakt ben i buss eller bil eller i en biosalong funkade inte riktigt! I bion täkte jag en del av éntren till nästa bänkrad och så kunde jag bara sitta på sidan, aldrig i mitten. Sen när gipset kom av så var det inte bara att knalla iväg till alla de ställen man ville. Benet var tunnt som en repstump och att försöka röra det gjorde ont. Det tog några månader innan jag kunde röra mig någorlunda. Men Du kanske får ha gipset kortare tid? Det underlättar tror jag.

Ha dé gott i förvissningen om att schoppingrundorna finns kvar när gipset åker av!

Charles

epsilon sa...

Charles - bara sex veckor och inte ens gips utan glasfiber är vad man blir inbakad i nu för tiden. Men det är inte lätt att gå, iaf inte utan att halta.Raska promenader blir det inte,så långpromenader på IKEA o andra köpcentra får nog vänta ett tag.