tisdag 26 april 2011

Är det sommar nu?

Aldrig har väl påskhelgen varit som så sommarvarm tidigare. Vi har släktträff på påsk, våra barn med respektive, syster och svåger med respektive och fyramånaders guldklimp.
Vår son A är i Boston där hans sambo forskar just nu och kusin I:s sambo jobbade men elva vuxna blev det, lille N och en katt Huset räcker ju inte till för en sån invasion så min syster och svåger bodde på det anrika motellet. Mycket mat går det ju åt också så kylskåpet som är tillräckligt stort annars förslår inte långt. Och detta år gick det ju inte att använda uterummet för kylförvaring. Hela helgen kunde vi sitta ute och äta middag, kan inte minnas en så varm påskhelg någonsin.
Påskafton betyder trädfällning hos oss. Dvs min syster och jag åker till Västergötland på lite shopping. De andra är hemma och fäller. I år strök två björkar med.Jag har länge velat bli av med dem för det skymmer kvällssolen. Avverkningen gick så till att maken klättrade upp med motorsågen och kapade bit för bit - skönt att slippa se det.
Sen eldas det ris och så ska det grillas korv. Fast i år blev det gasolgrillat, i skuggan på altanen. Inget behov av värmande brasa detta år.
Det blev lite tyst när alla åkt men aningen skönt också. Nu går tvättmaskinen för fullt och vi behöver inte laga mat på flera dar. Maten räckte och blev över till flera middagar.
Och nu väntar vi på regnet.

3 kommentarer:

Cici sa...

Det låter som en härlig helg. Jag kan förstå att du inte vill se när någon klättrar upp i träden med motorsågen i högsta hugg. Jag skulle nog också sysselsatt mig med något annat för att slippa vara orolig.
Visst är det roligt när släkten samlas, men kanske desto skönare när alla farit hem. Lite så har det varit hos oss också.

Maggan sa...

Här är en till som känner igen sig. Vår "invasion" bestod visserligen bara av nio personer och varade bara i 7 timmar. Men det krävs en hel del förarbete: städning ute och inne, planering, inköp, matlagning och instuvning i kylskåp. Kul är det men det är tydligt att jag inte har samma energi som tidigare.

Lisan sa...

Det verkar som du haft en fin påsk! Det där med trädfällningen verkar lite riskabelt, men det gick ju bra i alla fall.