tisdag 5 april 2011

Lättlurad

Idag har jag gått på en nit.I den trevliga lilla staden Askersund var jag först hos optikern på synundersökning. Mina ögon har inte blivit sämre på de tre år som gått sen förra gången. Så jag hade kunnat behålla de gamla men med lite hjälp lyckades jag välja nya bågar, roligt med lite nytt. Solglasögon på köpet. Billigt blev det ju också - knappt 7000. Som hittat alltså. Sen blev det Tutingen, café vid torget och en god macka.Fortfarande inte lurad.
Men sen går vi till Ica, jag och min vännina L. Ska köpa mjölk och bananer. Jag köper alltid kravbananer, sen jag såg en film om hur mycket gift man sprutar över både odlingar och bostäder. Kravbananerna är ju alltid förpackade i plast. Så jag tar en förpackning, betalar och åker hem.
När jag öppnar påsen ramlar det ut en liten förpackning. I den ligger tre gummisnoddar. Det är Chiqui bands som tydligen ska användas som armband. På påsen finns en arm med massor av snoddar. På sex språk står att de avsedda att samlas. Varning för plastpåsens kvävningsrisk står också.
Chiquita kids always something good inside - jojo. I fortsättningen ska jag titta noggrannare på påsen.

2 kommentarer:

Lennart sa...

Jag brukar ofta dra mig för att gå till optikern, det kan gå flera år. Det är inte trevligt alls eftersom det kostar skjortan. Sist var jag tvungen att gå eftersom jag inte kunde läsa på mobilen eller finstilta texter. Nu minns jag inte alls hur länge jag har haft de här glasögonen, men de fungerar så jag väntar ett tag till.

epsilon sa...

Lennart - denna gång kom jag iväg eftersom en väninna just fått veta att hon har grön starr. Så jag ville få trycket kollat. Men visst är det dyrt, försök till skämt att det blev billigt!