tisdag 12 april 2011

Vårtecken

Sädesärla, sommardäck, sopmaskin - fina vårtecken. Nu kan man nog ställa undan snöskyffeln utan risk för även om det kan komma nån decimeter blötsnö så blir den väl aldrig liggande. Jag minns när min arbetskamrat M fyllde femti, en dryg decimeter blöt,otäck snö och det var 11 maj. Ingen mottagning på altanen då inte och E som envisades med att det var vår blev blöt om fötterna och rätt så frusen.
Grannarna, som snart ska på spännande resor till fjärran destinationer, har redan krattat hela sin gräsmatta. Det är så fint inne hos dem, alla nerblåsta grenar, tallkottar och barr är puts väck. Hos oss har det inte hänt så mycket men jag tar lite i taget. Snart blir det ju grönt även om man inte hinner städa så noga. Vitsipporna blommar för fullt och i Vretstorp påstås det att man sett björnspår. Ett vårtecken så gott som något.

4 kommentarer:

PO66 sa...

Visst är det ett av de allra bästa vårtecknen när sopmaskinen kommer och allt gammalt grus försvinner i ett nafs från trottoarerna - då känner man verkligen att våren är på intåg.

PO66 sa...

Hej Epsilon,
Detta är egentligen ingen kommentar till ditt inlägg utan jag ville bara tipsa dig om, om du inte redan känner till den, Dagens Nyheters otroligt intressanta artikelserie om skolans utveckling på gott och ont (finns fortfarande att läsa på DN's hemsida). Även om man lämnat sitt aktiva yrkesliv bakom sig, så brukar ju intresset fortfarande finnas kvar och jag kan tänka mig att du har en hel del åsikter i frågan.
Bästa hälsningar
PO66

epsilon sa...

PO66
Har följt detta med stort intresse. Håller med MZ på många punkter. Kokar nästan över av åsikter. Min käpphäst genom livet har varit elevaktiv katederundervisning. Har alltid ansett att man måste ha faktakunskaper för att kunna dra egna slutsatser. Tycker det är ett stort svek mot ungdomar att inte undervisa, ställa krav, låta dem
plugga. Även om det är roligare att fippla med sin mobil eller gömma sig bakom datorn med s.k. forskning.

PO66 sa...

Precis vad några av dina kollegor, som också länge arbetat inom skolan men som nu bor härnere, anser. Själv blev jag helt ställd inför dagens ordning (det var länge sedan våra killar gick i skolan)och kände mig manad att ringa till den yngste av dem och uppmana honom att läsa artikelserien eftersom de väntar ett lite pyre i sommar. Kändes som om det redan nu är dags för dem att börja planera inför skolstarten(dvs ställa i kö). Som du säger, sveket mot barnen/ungdomarna är stort!