fredag 17 juni 2011

Det blev ingen shopping

Jag känner mig så duktig. Fyra formbröd, en blåbärspaj och blåbärsmuffins har jag snott ihop nu på förmiddan. Egentligen hade jag planerat en shoppingtur redan i går men den blev inställd.
I stället åkte jag på sjukhusbesök, en vänninna som hostat hela våren fick läggas in akut, läkarna ruskar sina lärda huvuden och känner inte igen det de ser på röngtgenplåtarna.
Av egen erfarenhet vet jag vad uppiggad man blir av besök så L och jag köpte en liten bukett, en tidning med skvaller och korsord och visst verkade hon mycket piggare när vi åkte.
I morse regnade det så ihållande så jag lät min shoppinglust sjunka undan och husmorsinspirationen fick ta överhanden. Och precis när jag plockat ut muffinsen ur ugnen och diskat undan det värsta så ringer det på dörren och där står dottern med sambo och goda vänner. De är på väg till Delsbo på bröllop och ett stopp för att pudra näsan var av nöden. Så nu känner jag mig mycket piggare.
Maken är ute på kappsegling trots att han inte är bra i ryggen. Det är den stora begivenheten Vänern Race, detta år från Karlstad, via Lurö skärgård och långt ner i Dalbosjön och sen tillbaka till Karlstad. Som vanligt blir det troligen jobbig kryss ner men undanvind hem. Jag är inte det minsta avundsjuk men lite orolig eftersom han inte är riktigt ok. Men han påpekar att de ju handlar om handikappsegling (!) och troligen blir väl själen piggare även om kroppen inte mår riktigt bra.

3 kommentarer:

Lennart sa...

Jag tycker inte alls om att handla. Det är tråkigt, kostar pengar och tar tid. Det gäller även mat, fast jag kan ju inte laga mat så det kanske är en liten anledning? Det enda jag tycker är trevligt och som jag gillar att handla är ölen och whiskyn då jag är i Tyskland. Jag kan bl a stå länge och titta på alla lastpallar med ölbackar som står uppställda på den stora Getränkeavdelningen på Real i Neumünster, där känner jag mig lycklig. Det skojiga är ju att jag jobbar som inköpare. Jag får många gånger beröm av min chef eller andra chefer på jobbet, ledningen eller andra över att jag sparar företaget så mycket pengar.

Cici sa...

Så precist det blev att ha nybakat då man får oväntat besök. Det var säkert uppskattat.

Uppskattat var nog besöket du gjorde på sjukhuset. Det låter inte så kul att ligga inne för något i lungorna som läkarna inte vet vad det är. Hoppas att det går bra för din väninna.

epsilon sa...

Lennart - troligen bra egenskaper för firmans inköpare - att inte vilja handla i onödan. Men dina Tysklandsresor verkar ju trevliga.
Cici - de tyckete att mina muffins smakade bra och min väninna blev också glad över besöket men jag oroar mig för nu är hon flyttad till lungklinikenpå USÖ. och tankarna vandrar ju i en viss riktning...