måndag 19 december 2011

Finns det taxi i Örebro

Idag var det tidig färd till residensstaden för ett besök hos specialisttandvården, dvs maken inte jag för jag har starka gaddar. Snöslaskigt väglag och mycket trafik men tur med parkeringen utanför Myrorna.
Min roll i det hela var ju enbart reservchaufförens så med DN:s dagliga bryderi slog jag mig ner medan maken bara väntade. Och väntade. Efter ett tag kom en sköterska ut och sa att tandläkaren hade blivit försenad. Hans cykel hade blivit stulen och nu väntade han på bussen! I mina f.d. högstadieläraröron gav det ett eko från flydda dagar. En vanlig ursäkt tillsammans med den om avhoppad kedja eller punka. Så nu undrar jag bara om det finns taxi i Örebro och varför det tydligen är självklart att man låter kunder sitta och vänta en halvtimme tills bussen behagar gå.
Jag skulle givetvis frågat vad som händer om man själv kommer försent men maken som har ett mildare sinnelag skulle inte ha uppskattat det i det bedövade tillstånd han var.
Idag får det nog bli soppa till middag. Med två Alvedon för maken.

5 kommentarer:

Dotra sa...

Vad dåligt! Klart han skulle ringt en taxi. Och stackars pappa :(

PO66 sa...

Det finns alldeles för många männskor som inte respekterar andras tider - klart nonchalant tycker jag. Hoppas maken mår bättre nu.

Marianne sa...

Undrar som sagt om det hade accepterats om det varit patienten som blivit försenad på det sättet..? Han kunde ha bitit honom lite i fingret, din man, tycker jag. Bara för att.

epsilon sa...

Karin - alltså jag tror ju att han han försovit sig men inte ville erkänna det.
PO66 - nonchalant i sanning. Han mår bättre men det har varit soppa till middag ett par dagar.
Marianne - han uppskattar din kommentar och ska tänka på att bita till lite vid återbesöket :)

Jonathan sa...

Det finns ju bland annat följande taxi i örebro som du kan ringa http://www.taxi247.se/ och http://www.taxi-örebro.se/