onsdag 21 december 2011

Liten loppmarknad kanske?

Om man skulle ha en liten loppmarknad nu när barna kommer hem. Kolla om de vill ha nåt. Det finns ju en del i skåpen, grejer som inte varit framme på länge. Speciellt det som finns längst i på de nedersta hyllorna. Inte lätt att komma år nu för tiden när det gnisslar i knäna och man måste ta till knäfall för att se vad som döljer sig därinne.
Sockerkaksformar, både runda och avlånga, stora och små, bak- och kruskavlar, pepparkaksmått, slevar och diverse annat som inte varit använt på många år.
Behöver man en handvevad köttkvarn när man har den trogna gamla assistenten (Electrolux från 1975)som jag för all del knappast använder heller.
Potatisstöten var nog länge sen jag använde men det är klart vid ett längre strömavbrott kanske. Fast hur kokar jag då potatisen? Kanske på Trangiaköket eller det ärvda gasolköket.
En handvevad gräddvisp har jag också. Och på vinden står en trampsymaskin. Jag verkar vara bra rustad om det skulle bli elbrist. Hade jag bara en vedspis också så skulle jag kanske behålla de där sockerkaksformarna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vedspisar (eller kanske AGA) är väldigt i ropet just nu. Eventuellt något att tänka på vid köksrenoveringen? /Syrran

Cici sa...

Lite lagerrensning mellan varven är nog inte helt fel. Om inte annat så kan man ju passa på att torka av hyllorna.

epsilon sa...

Syrran - allra helst skulle jag vilja ha lådor istf underskåp.
Cici - du har så rätt, bara så svårt att komma åt längst in.Men man får väl ta som ett träningspass.

Dotra sa...

Jag vill ha en vedspis! Nån gång i framtiden när vi renoverar vårt kök så ska det in en.