lördag 3 december 2011

Han blev glad över Zlatans bok.

Vi har sagt några gånger i föreningen att vi borde hälsa på en medlem som varit sjuk ett tag. Har talat med honom i telefon och då har han sagt att om nån vecka när han blir bättre så kan vi få komma. Men nu säger ryktet att det nog inte alls blir bättre.
Så igår åkte jag dit med Zlatans omtalade bok. Lite orolig kände jag mig för jag fick inget svar när jag ringde på förmiddan.
Jag stod utanför dörren och tvekade en stund, sen ringde jag på hos grannen och frågade hur det egentligen var. Han tyckte att jag skulle gå in så han gick före, öpnpade bara och sa att här kommer det besök.
Och vad säger man när man ser en människa som helt klart är märkt av sjukdom. Jag frågar hur han mår och får svaret att han mår bra, han får en behandling som han hoppas på att och det nog snart blir bättre. Obruten själ, lika pratsam som alltid, tacksam över hemtjänsten som kommer, blir jätteglad över boken.
Vem är jag att bedöma hur sjuk en människa är men det jag ser gör mig ganska nedstämd.
Kan knappast tro att han ska bli bättre så jag är glad att jag tog mig samman och åkte dit. Hoppas att jag har fel, hoppas att han verkligen mår bra och att det blir bättre.

4 kommentarer:

PO66 sa...

Även om man inte känner personen ifråga, så gör det lite ont i hjärtat när man läser ditt inlägg.

Maggan sa...

Så bra att du hälsade på. Svårt att förstå att han som varit hälsan själv och cyklat i ur och skur i kortbyxor, nu är så orörlig. Jag hoppas som du att han övervinner sin sjukdom.

Cici sa...

Så bra att du inte bara fanns dig i att ingen öppnade, utan att du kontaktade grannen.

Även om det nu skulle vara så att en person är sjuk utan hopp om att bli bättre så gör det ju inte saken bättre att tänka så. Bättre för dig att tro det bästa, bättre för den sjuke och ingen av er har något att förlora på det.

epsilon sa...

PO66 - det är så sorgligt.Men jag är glad att jag tog mig samman och åkte dit.
Maggan - visst är det konstigt. Inget vet om framtiden och tur ärr väl det.
Cici - Tror också att det hjälper honom att tänka i så hoppfulla banor.