fredag 9 december 2011

Julbord

Julbord - nog är det överreklamerat. Tycker jag åtminstone. Alldeles för mycket mat, trängsel, mat som står framme för länge och fölk som lutar sig över faten, nyser och kladdar. Så jag undviker att följa med PRo till Åland, SPF till Olshammar och överdåtet som restaurangprogrammet på mitt gamla jobb åstadkom blir jag ju inte längre bjuden på. Faktiskt ganska skönt.
Men i går kväll var det ganska lagom. Var med Svetstekniska föreningen på Svampen i Örebro. Julbordet ä föreningens mest välbesökta aktivitet under året och det är väldigt trevligt att vara respektive vid dessa tillfällen.
Lagom mycket mat, vällagat och gott och sen den strålande utsikten över residensstaden gjorde att jag inte överfölls av de vanliga känslorna av övermättnad redan innan jag ätit.
Väldigt trevligt var det och vi mötte inte blötsnön förrän vi lämnade slätten och kom upp i på högre höjd i skogen.
Men nu räcker det men julmat,inget mer före julafton.

3 kommentarer:

Cici sa...

Jag tappar allmatlust bara någon säger julbord. Att under den tid på året då förkylningar och magsjukor ofta härjar som mest ha en massa mat som en massa folk rör sig kring och i är inte lockande för mig. Det vore i så fall bättre att var och en fick en tallrik med olika saker på serverade vid bordet. För övrigt brukar sill i olika konstellationer vara det jag har tyckt bäst om, och det kan jag äta hemma mycket billigare.

Fy så trist jag låter!

Lennart sa...

Håller med dig, julbord är alldeles överreklamerat. Jag har varit med om både bra och dåliga julbord. Många gånger har jag tänkt, jag ska bara ta några få saker av det jag verkligen vill ha. Fast många gånger har jag blivit alldeles för tung i magen efteråt. De tre senaste åren har jag faktiskt kunnat klara av att stoppa i tid och njutit av det hela. Men då har jag fått höra kommentarer som, Men du måste ju äta mer, det finns ju så mycket du inte har provat! eller Du gillar väl Jansson, ta mer av det!

epsilon sa...

Cici - många säger sig ju tycka som vi men ändå så står de i kö för att äta sig övermätta.
Lennart - ja just det där med trugandet att man måste äta mer av allt är ju rätt så påfrestande.