tisdag 17 januari 2012

le Rosse dell´Etna

le Rosse dell´Etna står det på banderollen runt nätet med apelsiner. Verkar ju lovade om man vill göra blodapelsinmarmelad. Ett kilo á 14.90. Har man sen ett kilo syltsocker så kan man ju få till marmelad med vacker färg och slippa en massa E-nummer och annat jox.
Ett kilo motsvarar i detta fall nio apelsiner och av dem var det bara två som hade lite röda strimmor i köttet. De övriga var blonda. Är det blodapelsiner då?
Man har ju ingen möjlighet att kolla i förväg om man får det man betalar för så jag fullföljde min plan. Ser ju ut som vanlig apelsinmarmelad. Fem små burkar blev det.
Sen skickade jag ett mail till ICA. Den lokale föreståndaren svarade direkt. Pengarna tillbaka förstås och han har även kontaktat leverantören som kanske är tysk eftersom etiketten med ean-koden är på tyska.
Undrar vad de tror på Via Palermo i Palagonia. De kanske tror att de levererat blodapelsiner.

6 kommentarer:

Martina sa...

Jag köpte också ett kilo blodapelsiner som inte var särskilt röda alls. Sist jag åt såna små blodapelsiner var dom nästan lila så jag tänkte att det är väl en annan sort men det kanske bara inte var blodapelsiner?

Lilla B sa...

Jag köpte också väldigt anemiska blodapelsiner på Ica. Ynkans rödaktiga strimmor lite här och var i fruktköttet. Tänkte inte ens på att reklamera. Dumt av mig.

Marianne sa...

Om de andra var blonda så var det kanske blondapelsiner? :)

BarbroLi sa...

Det blev säkert god marmelad ändå!

epsilon sa...

Martina - man vill ju ha de där riktigt blodiga.
Lilla B - min man skäms för mig, tycker att jag klagar för mycket på Ica.
Marianne - men oj, jag kanske läste fel på banderollen.
BarbroLi - jättegod. Kom hit så får du några burkar.

Anonym sa...

Bra tänkt, hemmagjord marmerlad. mums. /nilla