torsdag 1 mars 2012

Landstingets rutiner

20 oktober 2011 var jag på bentäthetsundersökning eftersom den händige ortopeden som spikade ihop mig hade skrivit nåt i journalen om dålig benkvalitet. Skulle få brev om resultatet, oklart av vem skulle det visa sig. Man tänker ju inte på sånt varje dag med 8 februari ringde jag ortopeden och fick reda på att jag skulle ringa ett annan mottagning. Där var tiderna slut den dagen. 9 febr gav en sköterska besked om att hon skulle påminna doktorn om att jag ville veta huruvida jag är skör eller ej. Hörde inget. Idag 1 mars, ringde jag igen. Den sköterska jag fick ynnesten att tala med sa att detta hade ortopeden inget med att göra, det är medicinkliniken som utför undersökningen, de i sin tur skickar beskedet till min behandlande läkare på vårdcentralen samt till ortopeden. Min läkare på vårdcentralen skulle alltså ha meddelat mig.
Nån storkund på vårdcentralen är jag ju inte så nån husläkare har jag inte. Nåja, ringde vårdcentralen. Då får jag, av en duktig och pålitlig distriktssköterska, veta att den rapporten kommit till vårdcentralen 23 november men att doktorn kanske trott (!) att ortopeden gett mig resultatet.
Nu var doktorn ledig men nu skulle det läggas en notering hos henne. Att den skickliga och yrkeskunniga sköterskan skulle få läsa upp journalen för mig bryter väl mot nån av landstingets regler.
Får väl se när doktorn hör av sig.
Men jag undrar ju fortfarande hur mycket man ska känna till om landstingets rutiner när de som jobbar där tydligen inte är så hemma på dem.

1 kommentar:

Dotra sa...

Gudars. Man ska allt vara frisk om man ska vara sjuk.