lördag 3 mars 2012

Tänk vilka fynd man kan göra.

15 små glas á 1,75, Domus liggande åtta på prislappen, fyndade jag idag när jag tog ner ett ljusgrönt plåtskrin från vinden. Det har nog varit brödskrin en gång för länge sen hos min svärmor.
Undrar vem som köpt dem och vad de var tänkta för - snapsglas på nån kräftskiva som aldrig blev av, braatthainköp för att de var så billiga, shots fanns ju inte på kartan när dessa inköptes. Man har ingen aning.
I en tvåkilospåse från Sockerbolaget låg klämmor till konserveringsburkar, hoptorkade gummiringar och patentkorkar av porslin. Min svärmor har alla gånger plockat ner dem i den påsen.
Varför skrinet stod på trampan till min Huskvarna trampsymaskin, auktionsfyndet från 1966, kan jag ju inte heller minnas. Har ju troligen stått där sen vi flyttade hit för 20 år sen.
Som vanligt tänker jag att vi borde röja på vinden men just nu är jag i en manisk broderiperiod. Röda korsstygn på hemvävda handdukar från Linne&Lump. Så just nu har jag inte tid. Får se när det kan bli.
Men vad gör jag med alla glasen?

2 kommentarer:

PO66 sa...

Har också fyndat idag, på en liten antikmarknad i Perpignan, vår "stora stad", inköptes några vackra gamla handbroderade örngott. Tänk vad mycket kvinnokraft och -tid som ligger inbroderat både i gårdagens och dagens alster!

epsilon sa...

PO66 - ja, det finns så mycket vackert. Hoppas bara att de som suttit böjda över sina vitbroderier tyckte att det var roligt. Inte som min svärmor som avskydde det men broderade på ändå.