torsdag 24 maj 2012

Bemötande

Taxinge Näsby slott - vacker miljö och ett otroligt utbud av tårtor och kakor. Vi var där häromdagen, jag och mina kamrater i SPF. Eftermiddagskaffe efter Gripsholm och Mariefred.
En äldre gentleman som har diabetes  kunde ju inte smaska i sig tårta utan beställde en smörgås som skulle komma till bordet.
När han tog kaffet så missade han besticken, så när den unga damen kom med mackan så undrade han vänligt om hon hade bestick med. Då svarade hon att de finns därinne, vill du att jag ska hämta? Det ville han ju förstås. Att hon inte förstod det utan att fråga är ju lite märkligt kan man tycka. Men så kom hon tillbaka med kniv och gaffel och levererade denna replik: dom finns där inne vid kaffet, det kan du ju lägga på minnet till nästa gång. (!)
Man blir ju snopen över att en ung tjej på ett ställe med rätt hög svansföring tycker att hon kan yttra sig så mot en äldre man. Lite besk eftersmak lämnar det ju trots den fenomenala  miljön och alla de goda tårtorna.
För övrigt var det en trevlig resa förutom att jag upptäckte ett jag inte gillar att bli föst runt i en grupp.
"Du vill väl fösa själv " som  en av mina promenadkompisar sa när jag berättade. Det har hon alldeles rätt i, kan inte låta bli att räkna in alla i bussen, hålla koll på klockan och se till chauffören vet vilka vägar han ska ta. Yrkesskada från min lärartid, då när yrket inte jämfördes med polisen.
(och om någon undrar - jag skickade ett mail till Taxinge  för en stund sen)

1 kommentar:

Martina sa...

Man upphör aldrig att förvånas! Varför det finns så många människor som jobbar med service men som inte är service minded alls är för mig en gåta!