måndag 24 september 2012

Åpplen, hosta, oro och La Rochelle

Jag hostar och  nyser, snorar och fryser, huvudvärken dunkar. Det har varit lite mycket ett tag. Äppelskörden - har fortfarande en kasse äpplen kvar som borde bli mos.
I onsdags var det föreläsningsföreningen med en del grejande innan. Roligt var det och det kom mycket folk men man vill ju att allt ska klaffa.
Torsdagmorgon - mellansonen på akuten, blindtarmsinflamation. Han opererades på torsdag eftermiddag och var hemma igen på fredag förmiddag med en liten klisterlapp på magrutorna. Och idag är han på jobbet.
Bra läkkött där.
Orosmoln inför semesterresan dyker upp , makens chef har förbjudit ALLA semestrar. Med en från början omöjlig tidplan har ju alla jobbat många timmars övertid i veckor nu. Hur är det med personalpolitiken tro?
Men vi kommer iväg, han hade ju förvarnat om detta för länge sen.
Fredag eftermiddag avfärd till Strömstad via Karlstad. Exkursion och årsmöte i  Vänerkretsen av geografiläranas förening. Hotell Krabban mitt i Strömstad. och på lördag färjan till Nordkoster.
Anders Tysklind, chef för Kosterhavats nationalpark, informerade och guidade oss på ön. Sen blev det fisksoppa på restaurang Strandkanten och årsmöte i föreningen. Inga strider om posterna i styrelsen, alla blev omvalda. En blåsig dag men inget regn, det kompå hemvägen, ösregn alla 30 milen!
Det jag kan oroa mig för nu är hur vi ska hinna i tid till Arlanda på fredag. Planet lyfter kvart över sju och maken kan inte komma från Göteborg förrän med 20. 08-tåget på torsdag. Sova några timmar och åka halv tre är planen just nu. Vara i Paris vid tiotiden och sen tåg till La Rochelle, framme i god tid före middan. Sen ska vi scanna av kusten ner till Biarritz. Min resfeber släpper nog när jag sitter på tåget vid Gare du Montparnasse.
Nu ska jag plocka fram resväskan och provpacka. Undrar om jag minns koden till väsklåset?
Bara snoret slutar rinna så blir det nog bra det här.

3 kommentarer:

PO66 sa...

Trevlig resa i mitt favoritland. Skulle ni ha vägarna förbi Céret på andra sidan Pyrenéerna så är ni hjärtligt välkomna in till oss!

epsilon sa...

PO66 - vi ska scanna av kusten från La Rochelle till Biarritz. kanske hinner vi till Lourdes. Min bästis BarbroLi förbereder en "föreläsning" om Bernadette, själv ska jag repetera Eleonor av Aqvitaninen. Men om din inbjudan står kvar till ett annat år så ... nu när atlantkusten är avklarad så kanske det blir Medelhavet. Så vi tackar på förhand!

PO66 sa...

Absolut, inbjudan står kvar! Och om det går tidsmässigt så försök åka längre in i Lourdes-dalen också. Den är bedövande vacker med alla sina omgivande berg!