onsdag 10 oktober 2012

Mitt svar på Maggans enkät

Här kommer mitt svar på Maggans enkät.

 Senast lästa - ja förutom guideböcker och turistbroschyrer så håller jag på med Kafka på stranden av Haruki Murakami. Tänk om det är han som får priset i år. Har bara läst några sidor men det verkar lovande.

Senaste film - Jane Austens bokklubb  pålitlig tantfilm. Inspelad från TV så att jag kan spola förbi reklamen.
Hade en Austenpeiod i somras och läste om några av böckerna.

Senaste restaurangbesök - I fredags sista kvällen i Frankrike.Vi var på Les grand Yachts vid den inre hamnbassängen i La Rochelle. Skaldjurstallrik, ostron, snäckor, räkor, havskräftor och sill och creme brülee till efterrätt.

Senaste inköp - en T-tröja till Ivar. Köpte den i shopen på akvariet La Rochelle. Minsta storlek var 4 år men kunde inte motstå den trots att den kostade 15 euro. En del av summan går till bevarandet av havssköldpaddorna. Ivars morfar kommer också att gå omkring med texten "La mer n´est pas une poubelle"
på ryggen.

Senaste skratt - när min tvillingsyster berättade om sitt barnbarn. När hon, hennes  man, son o sonhustru diskuterade var de skulle äta ute hämtade lille Nils, snart två, en bild med en hamburgare. Så det blev Sibylla i Bålsta.

Senaste matintag - uppvärmd köttfärsbiff med svampsås och de sista egna tomaterna. Rester efter söndagsmiddan, bra att ha när man är ensam hemma i veckorna.

Nu ska jag äta frukost och sen ska jag plocka in pelargonerna. SMHI hotar ju med minusgrader.

4 kommentarer:

Maggan sa...

Tack, epsilon! Så roligt att läsa. Ser att du har samma boksmak som PO66! Och den där filmen verkar ju lockade. Jag är också tant.

PO66 sa...

Men visst är det härligt att vara tant - pondus, styrka integritet!

Anonym sa...

'Death Comes to Pemberley' (PD James) rekommenderas till läsning till tanter och andra. Finns på svenska. Hade förstås hoppats att kommissarie Dalgliesh skulle uppträda i ny skepnad men tyvärr. Underbart språk och massor med anknytningar till Austenromaner. /Syrran

epsilon sa...

Maggan - såg du att filmen gick på åttan i går kväll?
Po66 - du har ju helt rätt.
Syrran - svenska versionen finns inte i pocket, men den är på väg in på bibblan där jag paxat på den.