fredag 25 januari 2013

Rosa gryning

Himlen i väster är milt rosa. Jag ser det genom det spetsmönster som rimfrosten har lagt på altanfönstren. Då håller det på att bli mildare, för nu är det kallare inne på altanen än ute. Då kan man nog ge sig ut på promenad. Tidigare i veckan har det varit bistra -20 och då ballar vi ur i tantgänget. Vi har sagt att smärtgränsen går vid -15 men det är allt bra kallt det också. Märkte det i går förmiddag när jag var tvungen att gå ut och hämta ved.
Visst kan man klä sig ordenligt men vill man gå någorlunda raskt så blir man ju snart rätt så svettig på ryggen, kylan nyper en  i näsan och det blir ganska kallt i lungorna.
Nu har temperaturen stigit till -14. När solen kommer så blir det härligt promenadväder eller om man skulle ta fram skidorna.3 kommentarer:

Barbro Li sa...

Skidorna står lutade mot vardagsrumsväggen och pjäxorna står under byrån. Det är bara att ta tunnelbanan till Farsta och ge sig iväg.

epsilon sa...

Barbro Li - Visst är det härligt med vinter!

Cici sa...

Sedan dottern tog igen sina vallningsfria skidor har det inte blivit av att jag provat skidspåren utan jag håller mig till sparken. När det så småningom blir dagsmeja och skare i skoterspåren kan man ta sig fram milsvis med sparken i de spåren.