söndag 27 januari 2013

Vid Hindens rev på långfärdsskridskor

Det blir nog en seg lördag tänkte jag, för maken alltså. Han skulle ha kommit från Skottland vid sextiden på fredagskvällen men efter snökaos i Aberdeen, flera centimeter snö, så han kom halv två på natten med hyrbil.
Men eftersom K ringt  och talat om fin skridskois utanför Svalnäs vid Hindens rev så kom han upp i rätt skaplig tid. Vid Svalnäs är det långgrunt med den mäktiga ändmoränen i ryggen och sommartid är sandstranden antagligen knökad med folk. Rätt mycket folk denna dag också, barnfamiljer och bandyklubbor men mest långfärdsskridskor. Och det var verkligen jättefint, klarblank is där man såg sandbottnen  genom isen.
Vi följde stranden i motvind, kollade sommarstugor , bryggor och pirar. Medvind tillbaka - det är så otroligt härligt med den fart man får över den blanka isen.
Lille Ivar sov i sin vagn, hans pappa fick ju stanna på land och vakta både honom och grillen.
Grillkorv, kaffe, bullar, glögg. En härlig dag med ungdomarna och deras goda vänner.
På kvällen blev det hämtpizza hemma hos K och J. Deras glada och positiva vänner E och T och deras söta döttrar var också med. Flickorna leker så gärna med Ivar men när han ätit alla ananasbitarna från min pizza så var det vällingdags för honom. Undrar om inte J lurade till lite med honom när det var läggdags.
Sen åkte vi hem, kvällspigge maken körde som vanligt och nu har det börjat snöa. SMHI säger att det ska bli mildare så man vet ju inte hur det går med skridskoisen.


4 kommentarer:

Maggan sa...

Det lät som en härlig dag! Skridskor kommer jag aldrig att åka mer, men en sparktur skulle vara roligt. Och jag måste bara komma till Hindens rev någon gång, nu kanske det kan bli av.

Barbro Li sa...

Vilken härlig dag! Här var det mulet och slaskigt för hela slanten. Dock en bra film på bio" Berättelsen om Pi". En fantastisk äventyrsfilm med underbara havsbilder om en indisk gosse som hamnar ensam på Stilla Havet tillsammans med en tiger.

PO66 sa...

Verkligen kontentan av praktfull svensk söndagsvinterdag. Men det låter kallt...

epsilon sa...

Maggan - Hindens rev är väl värt ett besök på sommaren när man kan gå ända ut på spetsen och se över mot Hjortens udde i Dalsland.
Barbro Li - Den filmen har jag hört om av flera.
PO66 - lite kyligt var det. Men grillkorv, kaffe o glögg värmer för att inte tala om själva åkturen.