tisdag 19 mars 2013

Det blåser

Det blåser som satan men jag lät mig inte hindras av det. Tog Älvsnabben över älven och gick hela vägen upp till konstmuseet vid Götaplatsen. Där ställs Helene Schjerbeck ut. Många självporträtt som blev enklare ju äldre hon blev, fina stilleben och Konvalescenten, den där lilla flickan som sitter insvept i ett lakan i korgstolen. Fin och lagom stor utställning.
Sen tänkte jag gå till Röhsska men på vägen ner gick in på Port House där det var rea. Köpte en kudde som nog är en bokstav i det marina signalflaggesystemet. Kassen jag fick den gjorde mig till ett större vindfång så jag skippade Röhsska, gick in i en Cerverabutik där jag, trots att den unga expediten tuggade tuggummi, köpte ett decilitermått. Måste ju ha ett för att göra min havregrynsgröt.
Sen strävade jag tillbaka till Lilla Bommen, konstigt nog var det motvind även åt det hållet också.
Nu sitter jag lutad mot den nya kudden, känner mig alldeles genomblåst men nöjd med dagen.
Kanske blir det nåt annat museum i morgon eller så sitter jag i mitt soffhörn och lyssnar på blåsten, har både en stickning och en bok i läsecirkeln att ägna mig åt. Många valmöjligheter i pensionärslivet.

2 kommentarer:

Maggan sa...

Ha det så gott. Det låter rätt skönt det där med kudde och bok!

Cici sa...

Det låter som om du är rätt genomvädrad efter en sån promenad. Blåsten den härjar över hela vårt avlånga land och inte handlar det om vårvindar precis.