torsdag 21 mars 2013

Om man skulle downsiza

Tänk om man skulle ta och downsiza, som dom säger i "En plats på landet" (TV8). Den här veckan är jag med maken i Göteborg. 44 kvadrat att röra sig på är rätt ok. Lite hopplock av möbler, gammalt, fått, lånat.
Inga kaffeserviser, kristallglas eller silverbestick utan muggar, Ikeaglas och rostfritt. Enkelt och fullt tillräckligt.
Något att fundera på faktiskt fast i längden kanske det skulle bli lite trångt. Man skulle förstås samla på sig mer och mer. Sommarkläder, vinterkläder, skidor, skridskor, julsaker, påskpynt - var skulle allt få plats? Men för en vecka då och då är det vilsamt.
Det blir ju inte mycket till matlagning. Skaldjur och grillad kyckling finns alltid på Ica, tisdagar är det halva priset på varmrätterna på den restaurang som pendlargänget träffas på. Lättsamt som bara den.Men nån lättlagad pastarätt blir det väl och havregrynsgröten till lunch.
Sen är det bara att ta Älvsnabben över älven eller gå en promenad ner mot Älvsborgsbron.
Skönt, fast jag vet inte. Det är nog lite litet ändå.

3 kommentarer:

Cici sa...

Spännande att få lära sig ett nytt uttryck. Det gäller att hänga med i utvecklingen, om man nu ska kalla det för det.

Att bo litet och enkelt är väl det folk söker till sommaren och semestern, sommarstuga, husvagn, tält. Att bo så året runt med allt man har och samlar på sig blir en helt annan sak. Tänk bara på alla kläder man har!
Lite så har ju vi gjort. Flyttat från 7-rumsvillan i Staan till Stugan ute på landet. Dock renoverade vi innan så att vindsvåningen blev inredd, annars hade det inte gått. Ett dubbelgarage och ett förråd/vedbod byggdes också. Man behöver inte så stor yta att vara på men man behöver gott om förråd och garderober.

Lennart sa...

Jag har 54 kvm, känns lite litet ibland. Något jag verkligen saknar är en balkong, att bara kunna öppna dörren och vädra eller sätta sig där med en bok eller en öl. Jag tycker inte om att ha för mycket saker eller samla på mig. Ibland kan jag titta lite här och där om jag har något som någon annan behöver eller om jag kan slänga något.

epsilon sa...

Cici - du har ju helt rätt. Det skulle ju aldrig gå med alla kläder och två garderober. När jag åker ner nån vecka då och då så har jag ju bara med mig några ombyten.
Lennart - bra egenskap att göra sig av med det man inte behöver. Vi är dåliga på det i detta hushåll.