tisdag 26 mars 2013

Frosta av kylskåpet - inget man gör nu för tiden

Jag brukar inte säga att det var bättre förr men nåt som var bättre förr var ordningen i kylskåpet.
På den tiden man var tvungen att frosta av kylskåpet. När isklumpen kring kylelementet började inkräkta på utrymmet blev ju tvungen att göra nåt. Ut med alla grejer och in med en kastrull med hett vatten och sen fick det tina. Då torkade man ju av  hyllorna, diskade lådor och slängde det som var gammalt och utgånget.
Men nu när skåpet frostar av sig själv så kan det bli långt mellan varven. I morse, när solen kastades sig in genom det strimmiga österfönstret så såg jag ett gult kladd. En flaska juice hade läckt och när allt på den hyllan åkt ut så såg jag ju hur det såg ut på de andra hyllorna. Usch - ingen trevlig syn. Så nu blev det storstädning. Och nu är det så fint. Alla hyllor och lådor är diskade, det där lilla avrinningshålet är sanerat och en del bortglömt och för gammalt ligger i komposten. Jag är så nöjd med mig själv - det var nog inte bättre förr.

1 kommentar:

Barbro Li sa...

Läste din förra blogg om downsizing. Inte så dumt vet du. Men kylskåpskladd finns i det kompakta levande också. Intygas härmed. Hörde om en burk med julsill som försvann i toaletten härom veckan!
10 april och Babel vore väl kul! Vi hörs!