fredag 3 maj 2013

Kan det va Swedbank?

Jaha, nu är det nån som kallar sig Swedbank som är i farten.
"Åtkomst till ditt konto är begränsat av följande följande skäl.
Vårt system har upptäckt ovanliga avgifter till en kreditkort kopplat till ditt konto."
Det där med en och ett är ju inte lätt för den som har annat modersmål än vårt men upprepningen kan man kanske undvika  om man inte bara kör ett översättningsprogram.
Nåt konto i Swedbank har jag aldrig haft vilket ju gör det hela extra skrattretande för min del.
Det som har retat mig en hel del de senaste veckorna är telefonsamtal från 0757603171. Minst en gång varje dag och alltid tyst i luren när man svarat. Numret går till ett callcenter iLinköping och idag var en ung man som så gärna ville hjälpa mig att sänka kostnaden på min fasta telefon.
Den är ju för dyr tyckte han.
Det ska du sk-ta i tänkte jag men jag försökte faktiskt vara relativt hyfsad i tonen när jag tackade nej.Jag är verkligen så tacksam att jag slipper ha ett sånt jobb, men fruktansvärt irriterande när de ringer.
Men nu skiner solen och det verkar vara vindstilla. I går var jag på lekdag med hjärtegrynet Ivar och idag  ska jag nog ta med min lilla tant på kafé.
Så det blir nog en bra dag även idag.


2 kommentarer:

Maggan sa...

Usch ja, det är många "lurendrejare" i farten i dagarna. Jobbigt för de som inte är så vana att genomskåda dem. Jag hade en förfärligt envis ung man på tråden som ville skänka mig prover på örtmedicin. Han gav sig inte trots mina avböjanden, till slut fick jag mer eller mindre "slänga på luren".

Anonym sa...

Hej, en sökning på detta nummer på Google leder till en hel del klagomål från en massa människor som är förbannade, lite längre ner får man en länk till din blogg. Här är företaget som ringer från detta nummer: Qall telekom.
På första Google-länken hittar du både ägare och förklaring till deras uppringningar.
Lasse