onsdag 29 maj 2013

Skadeglädje

Skadeglädjen är den största glädjen sägs det och det ligger nog något i det.
På väg ner mot Götene blev jag omkörd i Hovabacken. Det är en ganska brant backe med två filer uppför och heldragen linje. Där blåste en tyskregistrerad Volvo om mig och den lastbil som låg före mig i utförsbacken. Döm om min förtjusning när det blixtrade till längre fram. Jag antar att det var fartkameran som iofs står väldigt nära 60-skylten. Fast det kanske är ofarligt att för utlandsregistrerade att köra för fort. Man kanske är utanför den svenska lagens långa arm.
Att bara ett drygt 30-tal elever har sökt till gymnasieskolan i den kommun som valde att bryta sig ur det kommunalförbund som handhar gymnasie- och vuxenutbildningen i Sydnärke ger en ju också anledning att le i mjugg. Den största kommunen ansåg sig inte ha tillräckligt stort inflytande över besluten så man hoppade av, vilket inledningsvis ställde till stora bekymmer för de kvarvarande kommunerna.  Högtflygande planer, man tänkte sig 500 elever och nu har 35 sökt till sju olika program. Det blir dyra elever det.
"Synd om han rätt åt han" som min systerson brukar säga.
Vi ler lite behärskat och tycker att de gärna kan ha det.

3 kommentarer:

Martina sa...

Tyvärr är det väl helt okej för utlandsregistrerade bilar att köra för fort. Fast jag vet ju hur det var för en granne som kört för fort i Norge och nekade..då kom polisen hem till honom.

Charles sa...

Ja tyvärr ett rätt vanligt beteende från det hållet. Samarbete skall ju ge alla fördelar, inte bara en part. Men som ordspråket säger... Den som gapar över mycket etc. Jag kan nog känna som Du...

Lennart sa...

Som min tyska vän brukar säga och min farbror som bott i Canada sen 1970; Vad är det för fel på trafikmoralen i Sverige? Ingen håller hastighetsgränsen och använder aldrig blinkers?
Jag vet att jag alltid kör för fort, det har jag gjort sen jag tog körkort. Vid några tillfällen, innan fartkamerorna kom körde jag GBG-Örebro på 1 och en halv timme. Men när det inte går att göra det så håller jag mig till fartgränsen. Jag skannar alltid av situationen under vägen och anpassat mig efter det hela. Det är flera gånger jag har kört genom Hova och hållit rätt fart, då har jag haft bilar 1 meter bakom mig som har blinkat som galningar för att köra om, mitt i korsningen där vid 60. Att köra Götene-Mariestad är inte trevligt alls heller. Vägen är helt sjukt smal, eländig, guppig och folk kör ju som galningar. Kör om vid möten och tar inget ansvar alls! Helt sjukt och galet och det ska vara en Europaväg?