tisdag 2 juli 2013

Rabarberpaj

Vilket toppenrecept min söta svärdotter K hade snappat upp i Buffé, Icas tidning. Man häller bara ut 400 g rabarber i en pajform och blandar i en msk potatismjöl. Sen strör man på, i tur och ordning, 1dl strösocker, 1 dl vetemjöl, 1dl havregryn, river 50 g vit choklad och hyvlar över 75 g smör, Skjuts in i ugnen 20 min 200 grader. Inget kladd - det enda som behöver diskas är ju osthyveln och kanske ett decilitermått om man inte har såna stationerade i mjöl- och sockerpåsar.
Jättegott blir det. Vi smaskade i oss en i söndags så jag vet. Vaniljvisp eller vaniljglass till smakar bra.
Snart kommer svågern ,som fyller år idag, och svägerskan så efter lite bubbel och grillmat så blir det favorit i repris. Kan ju knappast bli bättre.!

Inga kommentarer: