måndag 28 oktober 2013

När kommer stormen?

Himla tur att det inte är denna vecka vi är i England. Verkar lite körigt där. Fast det skulle förstås varit spännande att se hur det ser vid pirerna i Lyme Regis eller hur de stora plastbubblorna vid The Eden projekt klarar sig i blåsvädret.
Har kanske det inte blir så farligt men jag har förankrat soptunnan bakom berberisbusken, tappat upp vatten i badkaret, fyllt några termosar med varmvatten och laddat batterierna till radion. Det är ju ytterst sällan vidrabbas av strömavbrott men nu är jag redo för oväder.
Att det var vackert i fredags det är vi glada över. Då var vi till Linköping på doktorsdisputation. Vår svärdotter Karin S hade sin avhandling under luppen. Av den långa titeln, på engelska, så var det enda ord jag tvärsäkert förstod leukemia. Men hennes opponent  var en trevlig en som verkligen lade sig i vinn om att även vi med minimala bakgrundskunskaper skulle förstå en del.  Hon var förstås strålande duktig och det tog inte betygskommiten lång stund att att leverera hennes godkända betyg. Även om hon förstått att det skulle gå bra så var det nog en tyngd som lättade både från hennes och Anders axlar. Jätteskönt för dem och nu är de i Florida på en välförtjänt semester. En medicine doktor i familjen - visst får man vara stolt.
Själv har jag annars ägnat mig åt att förpacka 25 kilo köttfärs i halvkilospaket, fördela i den gamla frysboxen och det nya frysskåpet och fundera över om man nog inte skulle bli vegetarian.
De tankarna brukar gå över när jag inte längre har den påträngande lukten av kött i näsan och i går gick det utmärkt att äta entrecote när den yngste sonen och hans höggravida fru var här på middag.
Men nu väntar jag på stormen, lite som Muminpappan så ser jag fram mot lite dramatik.

1 kommentar:

PO66 sa...

Sitter här och kan inte låta bli att följa stormens utveckling i Sverige. Förstår den dubbla känslan; spänningen att se naturens fulla krafter kontra de risker som uppstår. Hoppas dock det blir "lite lagom" hos er.