lördag 9 november 2013

Snopet.

Så snopen man blev. Hela hösten har det ju varit planerat - Besöket hos Sven och Eva. Vi skulle stanna i Göteborg ända till lördag och gå på middag hos dem i Haga på fredagskvällen. Men just när jag skulle kliva av bussen vid Annedalskyrkan på min väg till Botaniska så ringer maken. Magsjukan grasserar. Synd om dem förstås.
Jag går förstås dit som jag tänkt och betalar den låga frivilliga inträdesavgiften - 20 kronor Är särskilt förtjust i Japandalen och nu när det mesta av grönskan är borta ser man ju den dramatiska naturen bättre. Inte mycket till färger nu, lite gula buskar och en och annan oxel med röda bär. Den branta backen upp i Rododendrondalen är förstås grön.
När maken kommer från jobbet åker vi in till stan. Kliver av vid Domkyrkan, lämnar tillbaka en scarf på Gudrun Sjöden.Tyckte den såg grön ut i affären men när jag provade den hemma till den nya tunikan så svar den alldeles för gul. Sen blir det fika i Saluhallen, mörkröda ljus på Hemtex, batterier på  Kjell & Company,   elgrejer på Claes Olsson i Nordstan. Sen är man ju genomsvettig så vi åker hem och tar den lilla dragväskan (kärringporschen sa maken obetänksamt en gång) och går till Eriksberg och shoppar lite på bolaget.
Krabba från Ica i Sannegården, (jättegod tävlar med den som BarbroLi och jag åt i Normandie för några år sen). Där har vi börjat självscanna, idealiskt när man har porschen med sig.
Nu är vi hemma i kanten av den stora skogen igen, det tröstlösa regnet häver ner och det är så kolmörkt.Ett tunt litet snötäcke och en tjuvstart med adventsljusen skulle göra livet så mycket bättre.

1 kommentar:

PO66 sa...

Just nu kanske vi har lite trivsammare väder här i södra delarna av Europa men snart kommer vi att avundas er. Mycket! Alla adventsljus, Luciafirande, Nobelfestligheter, snö, julstämning överallt, doften av saffran, pepparkakor och varm glögg. Allt detta som det inte finns en tillstymmelse till hos oss.