söndag 1 december 2013

Vi är lyckligt lottade

I går föddes en ännu namnlös lite pojke. Aktuella siffror är 49 och 3425. Han är vårt andra barnbarn och livet kan knappast vara bättre.
Sonen ringde när de var på väg in till förlossningen och sen blev det förstås en nervös väntan men till slut så kom det efterlängtade telefonsamtalet. Då blev det både glädjetårar och bubbel i glasen - vilken lättnad och glädje när allt har gått bra.
Så nu är vi farmor och farfar. Också!
För övrigt har vi ägnat oss åt att vara morföräldrar. Lille Ivar kom på fredag eftermiddag och stannade till lördag eftermiddag då hans jägarpappa kom och hämtade honom.
Ovanligt begåvad och charmig är han förstås, mycket verbal också även om man inte alltid riktigt förstår vad han talar om.
"Pippi ä botta" när blåmesen flugit sin kos från talgbollen, "kaka tom " när jag gömt undan burken med pepparkakor - ovanligt begåvat eller hur?
Färgskrivaren blir sig kanske aldrig mera lik heller för om man trycker på så gott som alla knappar samtidigt så kan man till sin stora förvåning och lycka få papper att komma ut ur maskinen, visserligen utan utan tryck men ändå väldigt intressant.Måste testas många gånger.
Så livet har sina poänger, man är lyckligt lottad .

3 kommentarer:

Maggan sa...

Grattis, farmor! Jag vet hur det är. Fullkomligt underbart!

Lennart sa...

Kommer att tänka på när jag, min A, mamma och hennes sambo satt i deras bil på väg till Uppsala stadshus för att vigas. Då undrade mamma både lite lätt och oroligt om orsaken till varför vi gifte oss så fort efter förlovningen. Jag sa att det var för att jag ville visa alla att vi menade allvar med vår kärlek. Hon trodde ett tag att jag hade gjort A med barn men A har redan tre barn, två med ADHD så vi har tillräckligt redan.

epsilon sa...

Maggan - Fullkomligt underbart. Jag är inte ett dugg deppad längre.
Lennart - tre barn är en rätt lagom skara. Alla går ju t.ex in i en vanlig bil. Men kan tänka mig att det är full rulle hos er.