söndag 26 januari 2014

Operan, Botaniska och Ahlströms konditori

En strålande helg har det varit.  I fredags kväll såg vi Kärleksdrycken på Göteborgsoperan, lättlyssnat örongodis. Förra årets födelsedagspresent från maken och B och L kom ner från huvudstaden. På båtturen med Älvsnabben över älven till det urtjusiga operahuset krasade isflaken mot båtskrovet för lite bistert har ju vädret varit.
På lördan åkte vi först till Botaniska. Där blommade nämligen Påsköträdet, ett på ön numera utrotat träd. Men Thor Heyerdahl hann få med sig några frön så Botaniska hade länge ett träd men det dog sorgligt nog för några år sen. men en stickling har tagit sig och nu var det blomning. Vi var kanske lite sent ute för det var bara ett par blommor kvar och ja träd och träd, kanske snarare som en buske men det växer väl till sig. Kul ändå att ha sett ett klotets mest sällsynta träd. För övrigt blommade massor av orkidéer och kakaoträdet har stora frukter. 
Sen blev det konstmuséet, mycket ögongodis där, både svenskt och utländskt. Mina favoriter är impressionisterna på plan 6.
Vi beundrade förstås  Posseidon på Götaplatsen. B påstod att han kallas Kal med torsken, göteborgshumor.
- Har ni varit på Brautigams  frågade L när det blev dags för eftermiddagskaffe. Där hade han varit för nåt år sen trodde han och han visste på ett ungefär vart vi skulle gå. Men det anrika stället visade sig var pub ända sen 1993. Så vi vandrade vidare, mer och mer kaffesugna.
En ganska oansenlig skylt och en trång entré visade sig vara ett verkligt guldkorn - Ahlströms konditori. De har försett göteborgarna med bakverk ända sen 1901 säger den reklam de har på brickorna. Sensationellt goda semlor, gott kaffe och mycket folk var det i vilket fall. Blir nog ett nytt favoritställe.
På kvällen havskräftor och räkor hemma hos oss, och  i morse tog vi tåget tillbaka till skogsbrynet. Jättehärlig helg - tack B och L för att ni kom!


Inga kommentarer: