tisdag 18 mars 2014

Det skulle ju va uppehåll

Men vad är detta? Det regnar ju fast yr.no lovat uppehåll. Och jag som tänkt åka till Botaniska och orkidéeyran i växthusen.
Veckorna som jag är med maken i Göteborg följer i stor sett alltid samma mönster. Lustigt egentligen vilken vanemänniska man är fast man inbillat sig att man är så flexibel.
Måndag - Ica för att handla lite, kanske dammsuga - går på tio minuter, en promenad längs vattnet, laga nån enkel maträtt  i ugnen för att slippa stekos på alla 44 kvadratmetrarna.
Tisdag - Botaniska eller lunch med dottern om hon är på kontoret. På kvällen middag ute med makens arbetskamrater, alltid på samma ställe.
Onsdag - konstmuséet helst impressionisterna på översta våningen och/eller Röhska och en vända på stan. Kanske Ahlströms konditori. På kvällen skaldjur om vi inte går till Port Arthur.
Torsdag - promenad längs älven till Eriksberg och sen en vända på Lindex och Hemtex i köpcentret
och sen är det ju dags att greja lite, packa, ta sig till stationen och vid åttatiden vara hemma igen vid kanten av stora skogen.
Men nu regnar det så nu är läsecirkelboken som gäller. Om Hadley Richarsons och Ernest Hemingways äktenskap. Första kapitlet är lite segt så jag hoppas att den tar sig och blir den fantastiska berättelse som baksidestexten utlovar.

Inga kommentarer: