onsdag 19 mars 2014

Varför springer de?

Varför springer de efter bussar och spårvagnar? Det undrar jag när jag åker med den utomordentliga kollektivtrafiken i staden på Sveriges framsida.  För inom en fem, tie minuter så kommer de ju en ny.
Begriper inte det där.
Annat är det givetvis i skogskanten där jag bor. Där har man inte så många chanser per dag om man vill åka buss. Så ska man med så får man va i tid. Det kanske inte finns mer än förbindelse per dag.
Tågstoppen är fler, minst en gång varannan timme - rätt så bra tycker vi. Tågen är dessutom i tid för det mesta, vilket man ju inte kan tro om aldrig åker själv eller bara läser kvällspressens gnälliga litanior.
Men varför de springer det kan man ju inte veta. När de väl är ombord så har de genast näsan i sina smarta telefoner så de har väl mycket viktigt för sig. Bara jag och ytterligare nån pensionärstant sitter i lugn och ro. Vi har ju gott om tid.

1 kommentar:

Första året i Hjo sa...

Hej!
Lämnade Gbg för Hjo förra hösten. Dina reflektioner är nog typiska för besökare i staden. Har sprungit efter spårvagnar åtskilliga gånger. Verkar lite knäppt, men så fungerar det. Ingen höjdare att stå vid Korsvägen och vänta ytterligare 12 minuter.