fredag 22 augusti 2014

I utförsbacken

Att vara i utförsbacken känns bra i dessa dagar, alltså att ens boning står, visserligen längst ner men dock, i en utförsbacke och att den utförsbacken ligger cirka 86 meter över havet. Valsverksdammen och Laxån som är närmsta vattendrag är det också ett betryggande antal höjdmeter till.
Visst har jag tänkt  att det vore  härligt att se vatten från sina fönster, en bäck över tomten, en liten sjö  i stället för fotbollsplanen.
När jag går in på nwt.se och tittar på förödelsen i Kristinehamn så är jag inte ett dugg sugen på sjötomt längre.  Översvämmad källare vid skyfall råkade vi ut för vid ett antal tillfällen på 80-talet i den förra bostaden innan det blev nya ledningar i gatan. Det var ju inte så roligt men man fick åtminstone städat i källarförrådet.
 Nu är det ju betydligt allvarligare E18 är bortspolad, villor har vägarna bortspolade åt alla håll, en damm  har brustit, torget under vatten. Räddningstjänsten kan inte hjälpa privatpersoner, de har fullt upp med att försöka rädda infrastruktur, stänga av underminerade broar och försöka leda vattnet på rätt väg. Det folk i Väse kan glädja sig åt är att de kan få använda sina toaletter igen.
Några dränkbara pumpar och ett utedass ska man kanske satsa på även om man bor i en utförsbacke

1 kommentar:

Per Gustafsson sa...

Hej Ann och tack för senast, det var en trevlig eftermiddag vi hade hemma hos dig.
Att prata om gamla minnen är ju inte fel.
Jag lovar att vi kommer att stanna till nästa gång vi kommer vägen förbi hos dig.
Tack än en gång för vår pratstund
kram Per.