tisdag 30 september 2014

Det där med info

Ja, jag sa att jag tar allt jag får när svägerskan B frågade om jag ville ha lite äpplen.  Kanske några hinkar då trodde jag, men det blev bilen full så nu har det mosats och skalats och klyftats och frysts in och många äpplen är kvar. Jag gillar ju att samla i ladorna men idag blir ett ovälkommet avbrott. För det går ju åt en massa vatten när man håller på till disk av kvarn, passertillsats och kastruller.
I morse när jag tog in DN så fick jag den överraskande infon om avstängning av vatten pga reparation. Tur att man fortfarande envisas med papperstidning för annars kunde jag ha suttit här med min otvättade hals.
Tog in posten vid elvatiden i går och då fanns ingen info från Laxå Vatten men eftersom jag ofta är uppe före tuppen så fick jag ju veta i tid. Antar dock att det kan bli en torrlagd dag för sjusovare och folk utan morgontidning.
Äpplena kan ju vänta en dag, jag har två bokstäver att brodera på den försenade märkduken och det var ett tag sen jag fick gulla med Axel så det går väl ingen nöd på mig.
Fast jag tycker ändå att man kunnat informera bättre

2 kommentarer:

Första året i Hjo sa...

Även om äppelskörden varit mager denna höst räcker den till. Du kan få några hinkar från Hjo också.

epsilon sa...

Första året i Hjo - tack ska du ha. Men nej tack - frysen fylld med mos så nu blir chutney o kanske marmelad, om jag hittat nåt bra recept.