måndag 23 mars 2015

Lagom

Ja sammantaget blev det ganska lagom temperatur på tågresan, kanske bara lite i varmaste laget.
Redan i trappan upp till andra våningen i regionaltåg 176 mot Stockholm slog värmen emot en. Däruppe verkade det vara 40 grader så vi satte oss i bottenvåningen där det var svalare men fortfarande för varmt. Mycket folk var det också. Från Örebro kunde jag kamouflera tjuvlyssnandet på två karlar som talade om sina värv i statliga verk med ett hopplöst korsord. Undrar fortfarande lite vilka det var som de häcklade.
I huvudstaden var det kallt och halt på lördag förmiddag. Men vi besökte Sven-Harrys konstmuseum vid Vasaparken. Skräckromantik från Marcus Larsson till Goth, en klart sevärd utställning men behållningen var Sven-Harrys replik av sin egendom Ekholmsnäs på taket av muséet. I hallen hänger bl.a två Helen Schjerfbäck, fyra GAN och en Liljefors, i biblioteket är det mest Hill och i vardagsrummet hänger Strindbergs Stormen.Trevligt när folk delar med sig av sin rikedom.
På kvällen blev det Gösta Berlings saga på Stadsteatern. Jag skulle önska dem en mer karismatisk Gösta B för man har ju sin egen bild av sån karaktär. De gamla uvarna - Per Myrberg, Tomas Bolme, Samuel Fröler och förstås majorskan själv Ann Petrén som vet hur man intar en scen och talar så det hörs var förstås bra.  Mycket plaskande i vatten, stora vargskinnspälsar och risiga barrträd runt det sluttande spelplanet.  Det är härligt med teater även om det  stundtals var lite segt.
Men det bästa ändå med resan är ju förstås alla samtalen med våra bästisar.
Söndag förmiddag hemresa igen med dubbeldäckaren. Lite kallt i kupén, men sammantaget drar det mot lagom i snitt.
Idag blötsnöar det och jag är förkyld. Skönt att ha en liten krämpa att skylla på för att slippa morgonpromenaden. Och nu ska jag läsa om Gösta Berling för hur boken slutar minns jag inte.

Inga kommentarer: