fredag 22 januari 2016

Vem har en fax nu för tiden

Vem har en fax nu för tiden? Knappt nån antagligen. Men i Transportstyrelsens värld så lär de förekomma. Vi är på biljakt nämligen och maken vill med sin ingenjörsmässiga noggrannhet kolla upp precis allting. Vill man då ha historik på tidigare ägare så är det lätt som en plätt - skriv in bilnumret och ditt eget faxnummer så går det på sekunden.
En utflykt till Nyköping för att titta på en bil som har mängder av finesser som man inte ens kunde tänka sig i de bilar man hade i ungdomen blev det härom dagen. Den vi tittade på kan inte öppna bakluckan åt oss  och jag tror att man måste hålla i ratten när man kör men annars kan den många konster.
Visst är det skönt med AC och det känns säkert med krockkuddar och de övriga finesserna underlättar givetvis när man väl lärt sig dem. All nyinlärning oroar mig förstås. Jag har aldrig kört en automatväxlad bil men eftersom min tvillingsyster lyckades lära sig ganska fort så borde ju jag också kunna.
Mina första erfarenheter av bilkörning var min fars folkvagn och den Simca 1000 som maken hade då vi träffades. Minns inte ens hur man växlade vw:n, men Simcan hade rattväxel och det hade Saabarna också. Svärfars Amazon och den krångliga växelspaken gick ju även den att bemästra.
När Saab la ner sin kombimodell Saab 95 och Volvo bara hade bakhjusdrivet gick vi över till tyska bilar, först en Passat och den blev det Audi. En trotjänare som hängde med i 45000 mil innan den gav upp och min nuvarande som varit mig så trogen i många år, pålitlig och säker.  Men nu börjar det bli skavanker så det är dags att byta. Egentligen gillar jag de där fyra ringarna i fronten men det blir nog ingen sån denna gång.
Spännande och skrämmande är det i vilket fall och nån fax behöver vi inte skaffa oss. Det gick att använda mobilen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Byta till automatväxel för ett par år sen var det bästa vi gjort. Det ångrar vi aldrig. T o m min man som var motsträvig i det längsta är nöjd och kan inte tänka sig att gå tillbaka.
Kan också tänka att det kan leda till att man kan fortsätta köra bil högre upp i åldern om man slipper manuell växel.
M-L F