tisdag 28 mars 2017

Bil med problem

 - Lova mig en sak - köp aldrig en Opel!  Det lär dotterns bästis J ha sagt en gång efter ett sommarjobb i telefon för att truga folk att komma på provkörning av detta märke. Och kanske J, en temperamentsfull ungdomsvän till maken, skulle ha lyssnat till ett sånt råd. Då hade han sluppit få en bula i skallen av den spetsigt utstickande vassa lyktan på bakluckan. Han, och vi, hade inte heller behövt åka hela vägen från Göteborg med ett tjutande larm som inte kunde stängas av.
J och A, hans fru, var på besök hos oss i vår lilla etta över helgen. A,vars farfar var en känd  bildhuggare, och jag ägnade oss åt Haga Nygata och konstmuséet medan maken och J åkte till Areoseum på Säve. När de långt om länge kom därifrån hade maken frågat om dragkroken var elektrisk. Ödesdiger fråga - något hakade upp sig och tjuvlarmet drog igång. Gick inte att stänga av.Två ingenjörer slår sina kloka huven ihop och kopplar resolut ur batteriet för att bilen inte ska stå och tjuta hela natten. Inpackning inför hemresan sker under biltjut. Under gång överröstar motorn ljudet men det finns där. På torget i Alingsås där vi stannar för fika och likaså vid lunchstoppet i Mariestad hörs det desto bättre. I den bilkö vi sitter fast i strax före Laxå där nån kört in vajerräcket  tjuter larmet, likaså när vi lastar ur vårt pick och pack och de åker vidare mot sin värmländska hemstad.
Ett gott råd är kanske, om man ändå vill köpa en Opel, är att inte fingra på den elektronik som sköter dragkroken. Iaf om ni frågar vår vän J.

Inga kommentarer: