fredag 8 mars 2019

Vad är det med folk

Men vad är det med folk, de som är förtroendevalda.  En anser sig ha så stor kapacitet att hon kan ha styrelsuppdrag som ger henne en saftig månadslön ovanpå den rikliga lön hon får den europeiska unionen. En annan hyr en lägenhet av sin man för 13000 kr trots att avgiften för lägenheten ligger på 2500 kr. För en tredje har metoo gått spårlöst förbi, vid ett antal tillfällen har uppträtt på ett oönskat sätt mot kvinnor i ett annat parti.
Begriper de inte hur det uppfattas? Om man får 70 000 i månaden för ett jobb så borde ju ansenlig tid läggas ner på uppdraget, tid som skulle kunna satsas på det politiska uppdraget, för att inte tala om vilka misstankar om intressekonflikter som kan följa med styrelseuppdragen. Och det där med strikt skild ekonomi inom familjen som den andra hävdar kan man väl tro vad man vill om men nog är det magstarkt att sko sig så på det allmännas bekostnad. Räntor och amorteringar ska man stå för själv enligt riksdagens regler men som hävdas i detta fall så är det ju maken med den strikt skilda ekonomin som äger lägenheten.
Att efter metoo fortsätta tafsa och kladda verkar ju inte särskilt smart men mannen ifråga fortsatte kanske som han alltid gjort. Tondöv tydligen men hans parti har ju gjort vissa petningar sen de fått reda på hans uppförande, hade ju varit bra om han försvunnit ut i kulisserna utan buller och bång.
Nu blir det det tappade förtroendet, omdömeslösheten vi kommer att förknippa med  dem.
En icke folkvald, mannen med den högsta svansföringen, har ju fått lämna den finaste av alla samman slutningar, Nobelkommittén, med nämnda svans mellan benen. På eget initiativ säger han visserligen själv. Det är det väl ingen som tror på och även där är det ju förtroendet som är tappat med en skräll.
Så vad är det med folk - när slutar de begripa vad som går för sig och vad som är anständigt?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du glömde hon som gjorde utredning om sådant som hon själv äger hundratusentals aktier i!
Jaså! Är hon redan förlåten av media och sin partikamrat ministern? Då så! Det gäller att höra till rätt parti och den goda sidan!

Anonym sa...

Du glömde hon som gjorde en utredning om sådant som hon själv äger hundratusentals aktier i!
Jaså! Är hon redan förlåten av media och sin partikamrat ministern? Då så!
Det gäller att höra till rätt parti och den goda sidan!

epsilon sa...

Du Anonym - jag glömde faktiskt henne i hastigheten. Hennes grej är ju lika upprörande men hon hade redan hunnit sjunka undan i minnet eftersom skandalerna radar upp sig. Du behöver ju inte vara så irriterad på mig, kom istället gärna med ett påpekande om min glömska.
Hälsningar epsilon

Anonym sa...

Jag är inte irriterad på Dig.
Jag är förbannad på "Public service" och MSM som låter en del komma undan med jäv för att de är de goda kapitalisterna.