lördag 11 juli 2020

Vad hade de väntat sg

- Men vad hade de väntat sig är min fråga när jag i aftonblaskorna läser om diverse klagomål.Till exempel om familjen som reste till Rhodos
All inclusiv har de förstås beställt och då har de ju rätt att ha högt ställda förväntningar menar de. Det var inte alls så mycket mat att välja på som det varit tidigare, man fick inte ta själv ur buffén, personalen la upp på tallrik. Stackars dem att bli så besvikna när de ändå lyckats komma med på det där första planet som eventuellt tack vare falska förespeglingar fick landningstillstånd. De skulle ju vara folk i resebranschen bevars. Nu är ju vi svenskar inte så välkomna nånstans vilket vi konstaterar med storögd förvåning, konstigt att de inte vill ha oss vi vet ju ändå bäst. (I detta fall kanske vi ändå blir vinnare i slutändan men det vet vi ju inte än.).
Nu har ju jag aldrig förstått mig på det där med allt inkluderat. Om man reser till ett främmande land vill  man inte se sig om då, besöka olika platser, äta på olika ställen, välja annan mat än hotellmaten, träffa andra människor än de andra hotellgästerna. Det verkar ju inte så klimatsmart heller att mat ska finnas dygnet runt, hur mycket svinn blir det och vilka arbetsförhållanden har personalen om de ska stå på pass de flesta av dygnets timmar.
Men om man reser för att ligga vid en pool, dricka drinkar och äta hela dan så är det ju inte kul att verkligheten knackar på och påminner om att det fortfarande är en pandemi på gång.
Att blivande pappor inte får följa med från förlossningen till BB kan också ge djupa kränkhetskänslor.
De får inte vara med om de där första viktiga timmarna när anknytningen sker, det kan ju gå helt på tok med barnets framtid säger en snyftande stackars nyförlöst kvinna.
Vad ska alla som födde barn under en kärvare tid tänka? Och vad tycker personalen, de antyder ju lite försiktigt att det är rätt så skönt att slippa ta hand om pappor också. Att maken fick vara med var självklart när våra barn föddes men det var ju inte tal om att han skulle med till BB. Men det var generöst med med besökstider, alla kunde komma och gå, pappor kunde komma med babyns äldre syskon och stanna i hela dagen. Nu har man ju klokt nog ändrat på det igen så när våra barnbarn föddes fick vi snällt vänta tills underverken kommit hem. Å andra sidan skickas de ju hem på direkten. Som jag minns det så var de en skön tid på BB, amningen hann komma igång, man blev ompysslad och fick vila sig, när man kom hem fick ju maken fullt upp med att anknyta till barnen och det gick ju hur bra som helst.
Ett osannolikt gnäll är det ju lite varstans, skärp er gnällpellar, var inte så ömtåligt lättkränkta säger jag som växte upp när curling var en idrott på is.

























én,

Inga kommentarer: