fredag 8 januari 2021

Vad är mucf

 Vad är mucf? Ingen aning skulle jag svarat ända tills idag men nu har jag fått ett brev som skänker ljus över frågan. En av Sveriges ca 250 statliga myndigheter är det - Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Den "tar fram och sprider kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar" enligt brevet.
I år har nämligen vår lilla föreläsningsförening blivit utsedd att, tillsammans med 2999 andra, besvara en enkät om det civila samhällets villkor. En enkät från SKOP-Analys AB ska komma på posten men kan även besvaras på nätet. Med undersökningen vill man följa utvecklingen över tid och ta fram underlag för regeringens arbete. Extra viktigt detta år när coronapandemin utgör en utmaning för det civila samhället.
Att vi blivit utvalda i en undersökning är mycket glädjande för vår förening speciellt som det till viss del rör ungdomars villkor eftersom  medelåldern i vår styrelse bara är lite drygt 77 år. 
Organisationen, som leds av generaldirektören Lena Nyberg, har sitt säte i Växjö  men de försäkrar att de  arbetar för att stärka ungdomars villkor och civilsamhället förutsättningar i hela Sverige.
Med min finaste snirkliga skrivstil och stort allvar kommer jag att besvara enkäten för att göra dem glada på skopanalys.
Att vara utvald skänker sån glädje i tillvaron.

 

 

1 kommentar:

Maggan sa...

Ja, sic, man vet inte om man ska skratta eller gråta.