onsdag 21 april 2021

Vem kan man lita på

 Vem kan man lita på - det är väl en låttext från 70-talet av vem det nu var. Men den frågan kan man ju verkligen ställa sig idag.
- När det gått tre veckor efter den första sprutan då kan ni krama era barnbarn och umgås med andra även inomhus. Man får ju inte bidra till trängsel förstås men man får gå i affärer och på restaurang. Det säger alltså folkhälsomyndigheten. Men smittskyddsläkaren i Värmland håller inte med. Det är inte bra att att vi fas 2 ska ut och röra till det i tillvaron och i Uppsala där ska man misstänka att varje person man möter bär på virus.
I fredags slog klockan för mig, tre veckor med Astras vaccin i blodet. Jag hade faktiskt tänkt öppna en flaska bubbel men det blev bara det vanliga glaset rödvin och sen blev det en söndagsresa till sonen A som fyllde 41. När han fyllde 40 så träffades vi inte alls för det var ju då man inte skulle resa alls eller var det så att man fick göra tvåtimmarsresor. Då hade han iofs precis flyttat till en lägenhet och eftersom heminredning inte tillhör hans största intressen så föreslog han att vi skulle vänta ett tag. Nu kunde vi ju både fika och äta inomhus och gå en promenad i den välordnade orten som har en storslagen industrihistoria och ett fotbollslag skiftande framgångar på två timmar och en kvarts avstånd från oss i södra Närke.
Kommande helg fyller barnbarnet I är. Han är reda nio är, det är ju inte klokt vad fort tiden går. Han tycker att Corona är det dummaste som finns i hela världen och eftersom det hindrat oss rätt mycket från att träffas så kan jag verkligen hålla med honom. 
Munskydd i affärer, handla ensam, högst fyra vid varje bord om man vill fika, inte bidra till trängsel. Träffa andra, men inte för många, inomhus. Lite rörigt tycker jag nog att det är. men vi är ju vaccinerade. Astra, inga biverkningar för mig, Pfizer  med ont i arm och axel i en vecka för maken. Hoppas bara att det är folkhälsomyndigheten man kan lita på- Är det smittskyddet i Värmland vi borde lyssna på då kan vi snart vara illa ute.

Inga kommentarer: