torsdag 10 februari 2022

Jaha, är allt som vanligt nu då?

 Alla restriktioner försvann, statsministern såg så glad ut när hon stod där med en annan minister och en generaldirektör. Nu är allt som vanligt igen lät de meddela. Ja förutom att smittan skenar då och att allt  inte är över sa de, pandemin är kvar men annars är allt okej. Fortfarande är ju rätt många ovaccinerade och de ska hålla sig till särskilda förhållningsorder. Vad ska tro vi som vaccinerat oss, vi som litar på vetenskapen och inte sväljer konspirationsteorier och allmän dumhet? Ska vi ut och trängas i köpcentrum, på matcher och konserter? Nej jag tror inte det. Vi ska nog även i fortsättningen betrakta alla som smittbärare, hålla avstånd och ha munskydd i trängsel. 
I min lilla, glesbefolkade hemkommun behöver vi ju aldrig trängas men våra möten, studiecirklar och 
kafferep står på vänt.  Idag på vårdcentralen erbjöds jag ett munskydd men jag var förberedd och hade ett eget med mig. Det blir ju varmt och glasögonen immar lätt igen men för min del var ju den pärsen över på 20 minuter. Den eminenta sköterskan Christina J, effektiviteten själv, behöver aldrig sticka mer än en gång när alla de där blodproven som behövs inför besöket hos hjärtläkaren, hon var ganska bestört över folks/ungdomars och deras beteende.  Nerikes Allehanda hade nämligen bilder från uteliv med trängsel från onsdagsnatten. Och sjukvården verkar ju bekymrad inför vad som kan komma i fråga om ökad smittspridning.
Själv har jag ältat frågan om fjällresan. Ska jag åka eller inte? En vecka med barnbarnen vill man ju inte avstå från, men tänk om  man blir sjuk däruppe 50 mil hemifrån. så där har hållit på och funderat fram och tillbaka. Just nu verkar alla vara friska, alla har varit sjuka, de vuxna barnen med konstaterad covid, barnbarnen också sjuka men ej testade. Så just nu lutar det åt att jag åker, men vad vet jag om vad som händer.  Allt är ju inte som förr, viruset har inte lagt ner och vi gamla riskpersoner får ta oss i akt även i fortsättningen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vänta nu...du har litat på vetenskapen, tror du, och vaccinerat dig...och är livrädd för att bli smittad...? Kognitiv dissonans kanske? Youtube-kanalen "Academy of Ideas" har utmärkta videos om hur masspsykos skapas av totalitära krafter och kan användas för att få människor att ledas vart som helst. Dessa videos är utmärkta vaccin och profylax mot propaganda men jag frågan iofs är om de fungerar som botemedel mot masspsykos och grupptänk. Kan vara värt att prova. Inga kända biverkningar såvitt jag vet, men vem bryr sig å andra sidan om sånt...?